این محتوا راجع به هلو و خواص شگفت انگیز آن است به علاوه ماهیت آنها، محل رویش، انواع هلو، مضرات آن،مواد تشکیل دهنده و…است.همچین شما می توانید مقالات بیشتری را در وبلاگ کامجوطب مطالعه کنید.
هلو و خواص شگفت انگیز آن
نام فارسی: هلو
نام عربی: الخوخ
نام اردو: پیچ
نام انگلیسی: Peach
نام علمی: Prunus Persica از خانواده Rosaceae
ماهیت هلو
هلو میوه درختی است که ارتفاع آن به ۵ متر می رسد هلو گونه های زیادی دارد ولی چهار گونه آن معروف تر است هلوی هسته جدا، شفتالو، شلیل، هلو انجیری. هلو خواص های شگفت انگیزی دارد.
برگ های درخت هلو کشیده تقریباً باریک نوک دار هستند و دمبرگ هایی نسبتا کوتاه دارند کناره این برگ ها تقریباً اره ای شکل است.
گلهای درخت هلو نسبتاً درشت و صورتی کم رنگ هستند هرگل ۵ گلبرگ مایل به دایره ای شکل کمی چروکیده و کاملاً جدا از هم دارد زودتر از برگهای آن باز می شوند.
هلوی هسته جدا بزرگ تقریبا کروی شکل و گوشتی است و روی آن شیاری کاملا مشخص دیده میشود پوست هلو هسته جدا کرک دار و نسبتا نازک است ولی هسته جدا ابتدا سبز رنگ است ولی پس از رسیدن کامل قرمز پررنگ با رگه های نارنجی و زرد می شود گوشت هلو هسته جدا زرد رنگ و بسیار آبدار شیرین و کمی ترش است.
میوه شفتالو بسیار شبیه هلوی هسته جدا است با این تفاوت که پوستی کمرنگ تر و گوشتی کم آب تردید دارند طعم گوشت شفتالو کمی شیرین مایل به ترش و کمی گس است. میوه شلیل نیز به هلو هسته جدا شباهت دارد
با این تفاوت که پوست آن قرمز پررنگ براق و چرمی شکل است و گوشتش آب کمتری دارد طعم گوشت شلیل شیرین و کمی ترش است. میوه هلو انجیری بزرگ، دایره ای شکل، پهن و گوشتی است و کنار آن شیاری کاملا مشخص به صورت شعاعی دیده می شود پوست و گوشت هلو انجیری بسیار شبیه هلوی هسته جدا است.
ولی کمی کمرنگ تر، گوشت هلو انجیری آبدار تر از سایر گونه های هلو است میان میوه هلو هستهای بزرگ تقریباً بادامی شکل و نوکدار وجود دارد هسته هلو انجیری از هسته سایر گونه های هلو کوچکتر است و تقریباً مایل به کروی شکل می باشد و هسته هلو هسته جدا و شلیل براحتی از گوشت شان جدا میشود ولی هسته سایر گونه ها معمولاً به گوشتشان چسبیده است پوسته هسته هلو چوبی و محکم است
در بعضی از گونه ها قرمز رنگ و در برخی دیگر مایل به آجری رنگ می باشد روی سطح این پوسته سوراخ ها و شیارهای عمیق و فراوان وجود دارد مغز هسته هلو بادامی شکل، نوک دار، کمی کشیده و نسبتا پهن است که این مغز قهوهای و مغز آن سفید میباشد مغز هسته هلو طعم تلخی دارد.
بهترین هلو بزرگ نرم رسیده و شاداب است.
تشابه و تقلب
گل درخت هلو به گل درخت زردالو بسیار شبیه است با این تفاوت که گل زرد آلو مایل به سفید است.
محل رویش هلو
چین، هند، پاکستان، افغانستان و ایران در استانهای گرگان، یزد، بوشهر، فارس، کرمان، آذربایجان غربی.
کاشت داشت و برداشت
تکثیر درخت هلو از راه پیوند شکمی ماه های مرداد و شهریور انجام میشود برای پیوند درخت هلو در خاکهای آهکی و خشک معمولاً از پایه حاصل از هسته هلو استفاده می شود در خاکهای آهکی و سنگی معمولاً پای زردآلو به کار می رود و در خاک های کم عمق از پایه آلو استفاده میشود.
اجزای مورد استفاده و مشتقات
پوست درخت، برگ، گل، شکوفه میوه، هسته ی میوه و روغن مغز هسته میوه.
مواد تشکیل دهنده هلو
در هر ۱۰۰ گرم گوشت هلو حدود ۸۸ گرم آب، ۹ گرم کربوهیدرات، ۹ میلی گرم کلسیم، ۲۰۰ میلی گرم پتاسیم، ۹ میلی گرم منیزیم،۵ % میلی گرم آهن، ۱۳۳۰ واحد بین المللی ویتامین A،
۰/۰۲میلی گرم ویتامین B1،
۰/۰۵میلی گرم ویتامین B2،
۱میلی گرم ویتامین B3 و ۷ میلی گرم ویتامین C وجود دارد گوشت هلودارای اسید های آزاد مانند اسیدسیتریک، اسیدمالیک و اسیدوینیک است. در مغز هسته هلو، حدود ۳۰% روغن ثابت، مقداری دیاستازامولسین، گلوکوزید امیگدالین، اسیدپروسیک،کولین و استیل کولین وجود دارد. برگ های درخت هلو، حاوی آمیگدونیتریل، مقداری لوروسرازین و کمی قند است.در شکوفه های نیمه باز درخت هلو، تریفولین وجود دارد.
طبیعت هلو
درجه دوم سرد و تر.
نفع خاص
تسکین حدت صفرا و خون
افعال و خواص هلو
خواص هلو ملین، مدر بول، مسکن عطش و مبرد مغزاست.همچنین برای گرم مزاجان مقوی معده، مقوی کبد، مبهی و مشهی می باشد. هلوی نرسیده قابض است.گل ها و برگ های درخت هلو،ملین، مدر بول و قاتل دیدان هستند.مغز هسته هلو مسهل و مصفی خون میباشد.روغن مغز هسته هلو،محلل اورام،مقوی طحال، مسهل،مخرج جنین مرده و مفتت سنگ کلیه و مثانه است.
- هلو بخار های صفراوی را دفع کرده، روده ها را تمیز و دهان را خوشبو میکند.
- باعث زیبایی نوزاد زنان باردار میشود و تب های صفراوی و خشکی ناشی از سودای سوخته را بهبود می بخشد.
- اگر آب هلوی رسیده را شب تا صبح کنار بگذارید تا ته نشین شود نوشیدن نیم لیوان آب صاف شده آن به همراه شکر یا ترنجبین یا شیر خشت مسهل صفراست و باعث دفع اخلاط سوخته میشود.
- ضماد هلوی له شده روی شکم کودکان مخرج کرم روده است و برای رفع دل پیچه کمک میکند.
- ماسک هلوی نرسیده منافذ باز شده پوست را جمع میکند.
- جوشانده برگ درخت هلو قاتل دیدان و مفتت سنگ کلیه از بیماریهای مجاری ادرار و ورم مثانه را بهبود میبخشد.
- نوشیدن دو قطره آب برگ درخت هلو به همراه شکر قاتل کرم معده و کرم کدو است.
- طلای آب برگ درخت هلو بر ناف کرم شکم را خارج میکند
- جوشانده شکوفه یا گل درخت هلو خلط آور، مسکن اعصاب، مخرج کرم معده و مخرج کرم کدو است و سرفه و سیاه سرفه را التیام می بخشد.
- ضماد شکوفه درخت هلو با آب کلم به رفع زگیل کمک میکند.
- جوشانده پوست تنه درخت هلو قاتل دیدان است و تب را بهبود می بخشد.
- خوردن مغز هسته هلو برای ترمیم زخم و رفع شقیقه مفید است
- خوردن یک درهم شکسته هسته میوه هلو اسهال را برطرف میکند
- جویدن مغز هسته هلو کندی دندان را برطرف می سازد
- اگر هسته هلو را در آتش بیندازید تا بسوزد آن را بیرون بیاورید و بسایید ضماد آن برای رفع جرب و جوش و لکه های پوستی اطفال مجرب است.
- روغن مغز هسته هلو مفتح سدد گوش بوده رفع بواسیر درد گوش و کری کمک می کند.
مضرات هلو
اعصاب، هلو برای بلغمی مزاج آن مضر است، هلو به سرعت در معده متعفن میشود و تب های مزمن را در پی دارد. شکوفه درخت هلو برای زنان باردار مضر است زیادهروی در خوردن مغز هسته هلو مسمومیت شدید ایجاد میکند.
مصلحات و تدابیر
عسل و مربای زنجبیل. بهتر است هلو پیش از غذا خورده شود
بدل
زردآلو برای هلو، روغن بادام تلخ برای روغن هسته هلو
پایان/