این مقاله درباره ی وانیل و خواص آن به علاوه ماهیت آن،اجزای مورد استفاده و مشتقات ، محل رویش ، مواد تشکیل دهنده و…است. همچین شما می توانید مقالات بیشتری را در وبلاگ کامجوطب مطالعه کنید.
وانیل و خواص آن
نام فارسی: وانیل
نام عربی: الفانیلا
نام انگلیسی: Vanilla
نام علمی: Vanilla Planifolia از خانواده Orchidaceae
ماهیت وانیل
وانیل گیاهی چند ساله است که اغلب به صورت بالارونده رشد می کند ساقه های گیاه ضخیم سبز رنگ و گوشتی هستند و سطح مقطع آنها دایره ای شکل است ساقه های گیاه وانیل به صورت زیگزاگ رشد می کنند از سر هر خَمِ این ساقه ها یک برگ و چند ریشک هوایی سفید و نسبتاً نازک رشد می کند که گیاه وانیل به وسیله این ریشک ها از درختان مجاور خود بالا میرود.
برگهای گیاه وانیل بزرگ، ضخیم، گوشتی، کشیده ،گاه مایل به بیضی شکل، گاه مایل به قلبی شکل ،نرم ،براق و نوک دار هستند و بدون دمبرگ و به صورت متناوب رشد می کنند.
گلهای گیاه وانیل کشیده، شیپوری شکل و زرد رنگ هستند و به صورت دسته ای می رویند هر گل شامل پنج کاسبرگ کشیده، باریک ،جدا از هم مثل زرد مایل به سبز هستند.
میوه گیاه وانیل غلافهای کشیده باریک و سبز رنگ هستند که به صورت دسته ای رشد می کنند.
سطح مقطع این میوه ها گاه مایل به مربعی شکل گاه مایل به دایره ای شکل و گاه مایل به مثلثی شکل است.
میوه های تازه عطر ندارند، ولی میوه های خشک شده خوش رایحه اند برای تهیه پودر وانیل میوه ها باید پیش از رسیدن کامل چیده شوند درون هر غلاف، تعداد بسیار زیادی تخم سیاه رنگ ریز و نسبتاً براق وجود دارد بهترین وانیل از غلاف های درشت تهیه می شود.
محل رویش وانیل
مکزیک، آمریکا و هند.
اجزای مورد استفاده و مشتقات
میوه
مواد تشکیل دهنده وانیل
در غلاف وانیل ۱.۵ تا ۲ درصد ماده موثره وانیلین ماده سفید رنگ و متبلور است.
افعال و خواص وانیل
وانیل، مقوی معده، مبهی، تریاق سموم، محلل ریاح و آنتی اکسیدان است. وانیل هیستری تب اختلال های قاعدگی اسپاسم زخم و تشنج را بهبود می بخشد.
مقدار مصرف
پودر وانیل ۲ قاشق مربا خوری
اتمام مقاله/