این مقاله در باره ی بادام زمینی با خواص و مضرات آن به علاوه اجزای مورد استفاده و مشتقات، مواد تشکیل دهنده، محل رویش،ماهیت آن و ….است.همچین شما می توانید مقالات بیشتری را در وبلاگ کامجوطب مطالعه کنید.
بادام زمینی با خواص و مضرات آن
نام فارسی : بادام زمینی
نام عربی : الفُول السُّودَانی
نام اردو : مونگ پھلی
نام انگلیسی : Groundnut
نام علمی: Arachis Typotata از خانواده Fabaceae
نام های دیگر : پسته شامی
ماهیت بادام زمینی
بادام زمینی مغز میوه بوته ای یک ساله است که زیر خاک رشد میکند و ارتفاع گیاه آن به چهل سانتی متر می رسد . برگ های این گیاه ، بیضی شکل ، کوچک و دارای دمبرگ هایی بسیار کوتاه است و به صورت متقابل رشد می کنند . معمولا در هر ساقه ، چهار برگ وجود دارد . گل های بادام زمینی ، کوچک ، زرد و دارای سه گلبرگ است .
یکی از این گلبرگ ها ، بزرگ تر بوده و به صفحه ای مستطیلی شکل شباهت دارد و روی آن رگه هایی نارنجی رنگ دیده می شود ؛ دو گلبرگ کوچکتر ، میان گلبرگ بزرگتر ، روبه روی یکدیگر قرار گرفته اند . گل های گیاه بادام زمینی ، پس از لقاح ، به سوی زمین متمایل می شوند ، به تدریج در خاک فرو می روند و پس از مدتی میوه گیاه آن زیر خاک تشکیل می شود .
بادام زمینی دو گونه است : کوچک و بزرگ ، در بادام زمینی کوچک ، پوسته نازک روی مغز ، صورتی و خود مغز ، سفید است . غلاف میره بادام زمینی کوچک ، معمولا در مغزدارد . مغز میوه بادام زمینی بزرگ ، کمی بزرگتر و بیضی گون است . پوسته نازک روی مغز ، قهوه ای و مغزش کرمی رنگ است .
غلاف بادام زمینی بزرگ ، معمولا سه مغزدارد ، غلاف هردو گونه ، سطحی غیرمسطح داشته ، به رنگ خاکی کم رنگ است ، ولی غلاف بادام زمینی بزرگ ، کمرنگ تر می باشد مغز میوه بادام زمینی بزرگ ، نسبتا روغن بیشتری دارد
محل رویش بادام زمینی
کشورهای آمریکای جنوبی ، شمال غربی قاره آفریقا ، هند و چین
کاشت ، داشت و برداشت
تکثیر بادام زمینی از راه کاشت میوه های غلاف دار آن ، اوایل فصل بهار صورت میگیردا به این منظور ، باید میوه های غلاف دار آن را در فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتی متری در شیارهایی به عمق ۱۰ سانتی متر کاشت. ۱۵ روز پس از کاشت میوه ها ، گیاه جوانه می زند ، برداشت میوه های گیاه بادام زمینی ، اوایل پاییز انجام می شود . خاک مزرعه بادام زمینی را باید شخم عمیق زد و به خوبی کود داد
اجزای مورد استفاده و مشتقات
مغز میوه ، و روغن مغز میوه
مواد تشکیل دهنده بادام زمینی
در هر صد گرم بادام زمینی بدون پوست ، ۵/۲ گرم آپ ، ۲۶ گرم پروتئین ، ۴۸ گرم مواد چربی ، ۱۶ گرم کربوهیدرات ، ۲ گرم خاکستر ، ۵۹ میلی گرم کلسیم ، ۴۰۹ میلی گرم فسفره ۲ میلیگرم آهن ، ۵ میلی گرم سدیم ، ۶۷۴ میلی گرم پتاسیم ، ۰/۹۹ میلی گرم ویتامین B1 ، ۰/۱۳ میلی گرم ویتامین B6 و ۱۵/۸ میلی گرم ویتامین ۳ وجود دارد . بادام زمینی ،
حاوی مواد آراشین ، کون آراشین ، حدوده / تا ۰/۷ درصدلسیتین ، مقداری ویتامین و ویتامین E است . در هر صد گرم روغن بادام زمینی ، ۶ گرم اسیداسته تریک ، ۸ گرم اسیدپالمیتیک ، بیش از ۵۰ گرم اسید اولئیک و حدود ۳۰ گرم اسید لینولئیک وجود دارد . تفاله بادام زمینی پس از روغن کشی ، مقدار بسیار زیادی آرژینین ، اسید گلوتامیک ، حدود ۴۵ درصد مواد ازته و ۷ تا ۹ درصد مواد چربی دارد .
طبیعت
درجه دوم گرم و تر
افعال و خواص بادام زمینی
مغز بادام زمینی کوچک ، ملین ، مقوی بدنه مقوی مغزو مقوی ریه و طحال است . روغن مغز بادام زمینی بزرگ ، ملین بوده و افعال و خواصی شبیه روغن زیتون دارد . مغز بادام زمینی کوچک ، برای درد معده و سرفه خشک مفید است و به هضم غذا کمک میکند ؛ همچنین خون را به جریان می اندازد و از لخته شدن آن و سکته مغزی جلوگیری میکند .
مقدار مصرف بادام زمینی
سه تا هفت عدد به منظور دوا
مضرات بادام زمینی
ازآنجاکه روغن بادام زمینی بزرگ ، بیشتر است ، برای خوردن مناسب نیست و بهتر است روغن یا کره آن به کار رود . بادام زمینی بزرگ ، دیرهضم است و زیاده روی در خوردن آن حرارت بدن را می افزاید و باعث ایجاد نفخ ، رمد ، آفت دهان ، تهوع و سرگیجه می شود . بادام زمینی بزرگ ، منی را رقیق می کند ، ازاین رو باعث جریان منی می شود و درنتیجه شخص را لاغر و ضعیف می کند .
مصلحات و تدابیر
سکنجبین ، انار ترش .
پایان/